"Wat als het geld naar het primaire proces moet gaan; Het onderwijs."
 > Nieuws
Onderwijstrends

Het onderwijs is continu in beweging. Denk hierbij bijvoorbeeld o.a. aan de Klimaatwet, het verbeteren van het binnen klimaat van de klaslokalen, Europeese aanbestedingen, etc.
Welke ontwikkelingen gaan zich voordoen binnen en buiten de schoolgebouwen? Kortom, wat zijn nu de trends op gebied van het onderwijs. Anculus wil en kan u hierover informeren en ondersteunen.

De leerling als ondernemer: 
Scholen worden steeds meer gezien als de drijvende kracht achter innovatie en ondernemerschap. Door onderzoek weten we steeds beter hoe we leerlingen de ruimte kunnen geven om zichzelf en hun ideeën te ontwikkelen. Het is aan scholen om het curriculum dusdanig vorm te geven dat leerlingen zich optimaal kunnen ontplooien, zonder dat dit ten koste gaat van de resultaten: fouten maken mag, sterker nog: Falen, dat is pas leren!

De leeromgeving herzien: 
Technologie is niet meer weg te denken uit het klaslokaal, maar het nieuwe onderwijs vraagt om meer verandering om tot succesvol en op de toekomst gericht onderwijs te komen. Daar waar leerruimtes traditioneel gezien zijn ontworpen voor, pedagogisch, docent-gestuurd onderwijs, speelt heutagogiek, oftewel meer leerling-gestuurd onderwijs een steeds grotere rol. Een klas met bord, bureau, en 30 neuzen die dezelfde kant op staan voldoet dan ook niet meer aan dit type onderwijs: het moderne onderwijs vraagt om een nieuw soort leeromgeving.

Anculus als ontzorger
Of het nu gaat om nieuwbouw, renovatie, Europeese aanbestedingen, huisvesting ondersteuning, schoonmaakbeheer, inkoopbeleid, vastgoedbeheer, vandalisme meldingen, ondersteuning in de administratie, bouwheerschap, etc. Anculus kan uw bestuur en uw medewerkers ontzorgen, adviseren en ondersteunen.
Neem gerust contact op als u een vraag heeft en wij zullen u van de juiste adviezen voorzien.